EXECUTIVE COACHING

In goed vertrouwen kunnen sparren.
Reflecteren en kijken vanuit ander perspectief.
Werken aan moresprudentie, afstand en nabijheid, balans en leiderschap.

EXECUTIVE COACHING

Versterk je leiderschapskwaliteiten met een executive coach, die kijkt naar je persoonlijkheid, de context en het krachtenveld om zo je organisatie te laten groeien

Als bestuurder, directeur of managementteamlid werk je vaak onder grote druk. Jij bent immers eindverantwoordelijk. Je besluit op basis van informatie en intuïtie. Dit vraagt om regelmatige reflectie op je eigen handelen. Jouw overtuigingen, normen en waarden hebben immers grote impact op de organisatie. Hoe ga je om met dilemma’s? En met wie kun je dat in vertrouwen bespreken?

Als executive coach mag je van mij verwachten dat ik weet in welk krachtenveld jij je beweegt. En wat dit met je doet. Ik zal je een spiegel voor houden en ga de confrontatie niet uit de weg. Met mijn kennis en ervaring als manager, toezichthouder én consultant kun je van mij ook verwachten dat ik met je mee kan denken en van advies kan voorzien. Al gaat het vooral om het verruimen van je perspectief, zodat je scherp blijft en de juiste beslissingen neemt.

Gemiddelde waardering executive coaching: 8,4
banner

Ik heb meer zelfinzicht gekregen en daardoor ben ik mijn werk meer ontspannen gaan doen.

Lida, facilitair manager, Mohs

Het begeleidingstraject heb ik als prettig ervaren en het heeft me ook goede inzichten gegeven op de processen die toen bij onze organisatie speelden.

Jan, directeur, Stichting Balans

Wat zijn de meest voorkomende onderwerpen in executive coaching?

Je kunt goed bij mij terecht voor onderwerpen als:

  • omgaan met de (machts)positie van jezelf en anderen
  • omgaan met conflicten en weerstand
  • omgaan met werkdruk
  • omgaan met ethiek en integriteit
  • balans tussen vertrouwen geven en behoefte aan controle
  • leiden, sturen en ontwikkelen van mensen
  • kwetsbaarheid tonen zonder ’te licht’ bevonden te worden

Net als bij individuele coaching bekijken we in een vrijblijvend kennismakingsgesprek naar je wensen en behoeften. Het coachingstraject verloopt qua proces vergelijkbaar. Wil je daar een beter beeld bij krijgen? Kijk dan bij individuele coaching.
Sommige executives willen graag regelmatig sparren en dan maken we daar een soort ‘knipkaart-afspraak’ van. Dit is met name geschikt voor je als je anderen niet in vertrouwen wil of kan nemen of geen geschikte sparringpartner met voldoende kennis van je sector en psychologie kan vinden.

Vaak kan het ook handig zijn om je team erbij te betrekken. Het gaat immers om het samenspel. Dan spreken we samen een teamcoachingtraject af.

Het is erg plezierig om met Marianne te werken. We sparren regelmatig. Ik vind haar zeer vaardig om snel tot de essentie door te dringen. Ze kan complexe zaken goed verwoorden. Ook vind ik het erg prettig om passende boekentips te krijgen en handvatten om zaken in het vervolg zelf anders aan te pakken.

Erik, CEO, 7 pennies

Marianne heeft mij begeleid bij verandering en groei in mijn persoonlijke carrière. Doelgericht en to the point, met veel respect voor de persoon, zijn woorden die bij deze coaching passen. In de coachingsgesprekken heb ik mij gezien en gehoord ervaren. Ik heb hier nog steeds, niet alleen in het werk, maar ook persoonlijk, veel voordeel van.

Anneke, directeur, PLUS Zorg

DOORBREEK HET GLAZEN PLAFOND

Speciaal voor vrouwelijke (aankomend) leidinggevenden organiseer ik intervisiebijeenkomsten om het glazen plafond te doorbreken. Stuur me een e-mail om meer te weten en deel te nemen aan de groep.

LEIDERSCHAP EN TEAMONTWIKKELING

Verbeter je teamprestaties en zorg voor meer betrokkenheid en werkplezier van je teamleden. Maak het hecht en zelfontwikkelend.
Hoe? Met het online halfjaarprogramma ‘Haal meer resultaat uit je team‘ krijg je als leidinggevende tools om deze veranderingen door te voeren en succesvol te zijn in het omgaan met de complexiteit van jouw sector.

Marianne heeft mij met behulp van theoretisch kader een spiegel voor gehouden in onderwerpen die mij bezig hielden. Ze had daarbij wat mij betreft nog wat confronterender kunnen zijn. Ik had verwacht vaker ‘geraakt’ te worden. Ze begrijpt heel snel het krachtenveld en de kenmerken van de organisatie waarin ik mij bevind.

Annette, HR manager, Abrona

Ik voelde me vlug vertrouwd. Marianne is een deskundige coach waar je ‘makkelijk tegenaan praat’ Ze geeft geen pasklare oplossingen, maar reikt handvatten aan om goed naar jezelf te kijken. Ze geeft daar ook de ruimte voor. Ik heb leren kiezen voor mezelf. Er waren eigenlijk maar een paar gesprekken nodig om tot nieuwe inzichten te komen.

Helma, coördinator, PlusZorg