SUPERVISIE

Leren en reflecteren onder begeleiding van ervaren vakgenoot.

SUPERVISIE

Haal meer uit je werkervaring met een supervisor, die kritisch meekijkt en je laat reflecteren op je eigen handelen, je zelfmanagement en beroepspraktijk

Supervisie is bij uitstek een manier om te reflecteren op je eigen praktijk onder begeleiding van een ervaren collega. Misschien doe je, net als ik, al jaren aan intervisie en vraag je je af wat dan de meerwaarde van supervisie is. Je hebt vast situaties waarin je zelf geraakt wordt door wat een gesprekspartner jou allemaal vertelt. Of dat je graag eens wil sparren met een ervaren rot in het vak om te weten hoe die een situatie zou aanpakken. Maar ook dat je met een cliënt vastloopt of je gewoon afvraagt wat je anders had kunnen doen.

Bij supervisie kijk ik niet alleen naar jou als persoon (restorative), maar ook naar je werkwijze (formative) en naar de normen en waarden of gehanteerde beroepscodes (normative) Daarmee verschilt het in mijn ogen wezenlijk van intervisie. Als supervisor denk ik met je mee over onderwerpen die te maken hebben met je praktijkvoering, de relatie tussen jou en jouw gesprekspartners en je persoonlijke ontwikkeling. Daarbij zet ik graag mijn ruime ervaring als zelfstandig werkend en EIA-gecertificeerd master coach in. Behalve dat ik je laat nadenken over je eigen handelen, zal ik ook tips geven in de vorm van literatuur en praktische handvatten vanuit mijn eigen ervaring.

In onze gesprekken breng jij onderwerpen in. In het eerste gesprek verken ik graag wat je verwachtingen en doelen van de supervisie zijn en wat je nodig hebt om te kunnen leren. Verder hebben we een aantal praktische zaken met elkaar af te stemmen, mocht je mij als jouw supervisor willen inschakelen.

Gemiddelde waardering supervisie: 8,4

Download mijn artikel over supervisie en patronen doorbreken door op bovenstaand plaatje te klikken.
Gepubliceerd in Coachlink Magazine 18, december 2022

Marianne geeft mij ruimte om na te denken over hoe ik het doe. En mij met goede vragen te laten reflecteren en te verdiepen. Ik kom achter patronen in mijn werk, waar ik me niet van bewust was. Het is een waardevolle ervaring ten opzichte van intervisie

Sylvia, senior practitioner coach, zelfstandig

Het begeleidingstraject heb ik als prettig ervaren en het geeft me meer inzicht in mijn manier van werken

Johan, zelfstandig coach

Wat zijn de meest voorkomende onderwerpen in supervisie?

Je kunt goed bij mij terecht voor onderwerpen als:

  • alternatieven om met situaties om te gaan
  • inzicht krijgen in je eigen patronen en die doorbreken
  • omgaan met werkdruk
  • omgaan met ethiek en integriteit
  • balans tussen vertrouwen geven en behoefte aan controle

Net als bij individuele coaching bekijken we in een vrijblijvend kennismakingsgesprek naar je wensen en behoeften. Het supervisietraject verloopt qua proces vergelijkbaar. Wil je daar een beter beeld bij krijgen? Kijk dan bij individuele coaching.
Sommigen vinden het fijn om enkele keren per jaar te kunnen sparren en dan maken we daar een soort ‘knipkaart-afspraak’ van.

DOORBREEK HET GLAZEN PLAFOND

Speciaal voor vrouwelijke (aankomend) leidinggevenden organiseer ik intervisiebijeenkomsten om het glazen plafond te doorbreken. Stuur me een e-mail om meer te weten en deel te nemen aan de groep.

LEIDERSCHAP EN TEAMONTWIKKELING

Verbeter je teamprestaties en zorg voor meer betrokkenheid en werkplezier van je teamleden. Maak het hecht en zelfontwikkelend.
Hoe? Met het online halfjaarprogramma ‘Haal meer resultaat uit je team‘ krijg je als leidinggevende tools om deze veranderingen door te voeren en succesvol te zijn in het omgaan met de complexiteit van jouw sector.