INDIVIDUELE COACHING

Werk 1-op-1 aan jouw ontwikkelbehoeften.
Toegespitst op jouw werksituatie, persoonlijke kennis en ervaringen.
Met individuele coaching ga je verder waar training stopt.

COACHINGSTRAJECT

PALET coaching | advies | interimmanagement werkt resultaatgericht,
op maat
en volgens hoge, internationale kwaliteitsstandaarden.

Het besluit om een coach in te schakelen neem je niet zomaar. Het is vaak spannend en ook moeilijk om onder woorden te brengen waar je een coach voor nodig hebt en wat je ervan verwacht. Er gaat vaak wat tijd overheen, voordat je de knoop doorhakt.  Ik wil je denkproces vergemakkelijken en daarom vertel ik je hier wat je van mijn coaching kan verwachten, waar je op kunt letten bij het kiezen van een coach en met welke methoden ik graag werk. De helft van mijn klanten zeggen trouwens dat ze het veel eerder hadden moeten doen…

Gemiddelde waardering individuele coaching: 8,5

De coachingsgesprekken hebben me geholpen om een stuk sterker in mezelf te kunnen geloven. Ik wist van te voren niet goed wat ik ervan moest verwachten. Het heeft mij mijn eigen kracht beter leren erkennen en ervaren. Ik pluk er nog dagelijks de vruchten van.

Nicole, Nefarma

Hoe werkt zo’n coachingstraject nou eigenlijk?

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek van anderhalf uur bekijken we samen jouw wensen en behoeften.
Wat is er aan de hand? Wat heb je al eerder geprobeerd?
Wie en wat speelt allemaal een rol in de situatie?
Waar wil je over 2 jaar staan?

In dit eerste gesprek probeer ik altijd een goed beeld te geven welke manier van coachen je van mij kunt verwachten. Dan weet je waar je aan toe bent. Omdat er over en weer vertrouwen nodig is om goede resultaten te halen, kun je ook meteen ervaren of er een ‘klik’ is.
Je gaat dus meteen al met nieuwe inzichten naar huis door de vragen die ik je stel.

Graag maak ik daarna een offerte voor je met de concrete resultaten en doelen die je wil bereiken en hoe we dat gaan doen. Het coachingstraject duurt zelden langer dan 6 maanden. In die tijd voeren we 4-6 gesprekken.
In samenwerking met Empowerbox bied ik online trainingen aan die jouw coachingstraject kunnen ondersteunen. Zo krijg je de gelegenheid om je kennis te verbreden en een praktische vertaalslag te maken.
Onze gesprekken duren 90 minuten en vinden in principe plaats in mijn werkruimte in Soest (maar het kan ook online). Vanzelfsprekend blijft de inhoud van de gesprekken vertrouwelijk. Heel vaak betaalt de werkgever de coaching, ook als we persoonlijke zaken bespreken.
Je werk profiteert er toch ook van als je beter gaat functioneren. Als je wil help ik je om het coachingstraject met je baas te bespreken. Van de meeste klanten weet ik dat mijn zakelijke offerte daarbij enorm helpt.

Waar kun jij het met mij over hebben?

Je kunt goed bij mij terecht als je vragen hebt over de volgende situaties:

 • omgaan met (lastige) teamleden en teamdynamiek (zie ook teamcoaching)
 • meer balans in werk-privé
 • beter zelfinzicht
 • focus houden
 • leiderschapsvraagstukken (zie ook executive coaching)
 • carrièrevraagstukken

Omdat mijn ervaring vooral in de non-profit sector (gezondheidszorg, onderwijs en gemeente) zit, heb ik veel te maken met organisaties die  complexe problemen bij cliënten oplossen en meestal in multidisciplinaire teams met hoogopgeleide professionals werken. Vragen hebben dan meestal een relatie met zelfsturing, eigenaarschap, persoonlijke effectiviteit en samenwerking.

Marianne heeft in de afgelopen jaren mij en een aantal van mijn medewerkers begeleid bij verandering en groei in de persoonlijke carrière. Doelgericht en to the point, met veel respect voor de persoon, zijn woorden die bij deze coaching passen. Voor alle 5 medewerkers die een coachingstraject bij Marianne hebben gevolgd geldt dat zij in het werk, maar ook persoonlijk gegroeid zijn en daar blijvend positief effect op hun functioneren van ondervinden.

Anneke, directeur, PLUS Zorg

Hoe werkt dat dan?

In de afgelopen 20 jaar heb ik regelmatig opleidingen gevolgd waarmee ik mijn werk steeds beter kan doen. Ik gebruik verschillende methoden en technieken wanneer het op dat moment het beste past in jouw coachingstraject. Misschien vind je het fijn om er iets over te weten of spreken bepaalde methoden en achtergronden je meer of minder aan.

NLP Master (Neurolinguïstisch Programmeren)
Met de methoden en technieken uit NLP ben ik in staat om niet alleen te werken met de informatie en vaardigheden waarvan je je bewust bent. Maar kan ik ook zaken naar boven halen die in je onderbewustzijn spelen. Vaak belemmert juist zo’n automatisme jou om anders te reageren op bepaalde situaties. Met bepaalde oefeningen en vragen kunnen we samen werken aan het creëren van mogelijkheden om met issues om te gaan.

Transactionele Analyse (TA)
Deze methode komt oorspronkelijk uit de psychiatrie. Het geeft mij inzicht in het ontstaan van bepaalde gedrags- en denkpatronen en daarmee ook waar de oplossingen zitten. Misschien heb je al eens gehoord van modellen als de dramadriehoek en … Ook die komen voort uit transactionele analyse en gebruik ik vaak om jou inzicht te geven en verder te helpen.

Systemisch werken
Goed kijken naar de context, het systeem waar je deel vanuit maakt, op een diepere laag geeft inzicht in de dynamieken die spelen. En dat kan te maken hebben met je werk- of privésfeer, bewust en meestal onbewust. Zo kunnen we samen besluiten om te werken met een sociaal panorama of een opstelling.

Coachingsmonitor
Ik werk met de coachingsmonitor van de NOBCO. Dit is een instrument om de voortgang en effectiviteit van het coachingstraject te meten. Je ontvangt 2 of 3 keer een vragenlijst en een rapportage. Daarmee kun je zien wat je al bereikt hebt. Zeker als het coachingstraject wat langer duurt, zie je zelf niet meer wat er iedere week of maand verandert. Het is ook mogelijk om feedback van collega’s of stakeholders in het rapport mee te nemen. Kijk anders eens in dit voorbeeldrapport.

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van een coach?

Omdat ik me goed kan voorstellen dat je niet ‘zomaar’ een coach kiest, heb ik 12 punten waar je op kunt letten voor je op een rijtje gezet. 1 op de 5 mensen vindt dit namelijk een lastige keuze. De 5 belangrijkste punten zijn:

 • zoek een expert op het terrein van jouw vraag (executive coaching, teamcoaching, performance coaching, personal coaching, etc)
 • let op de aanwezigheid van een ethische code en externe klachtenregeling
 • vraag naar ervaring, individueel certificeringsniveau en type klanten
 • voer een vrijblijvend kennismakingsgesprek (om te ervaren of het klikt)
 • let op praktische zaken als locatie en tijdsduur van gesprekken (kan het ook online?)

De effectieve aanpak heeft geleid tot bruikbare inzichten. Marianne heeft een goede balans tussen zelfwerkzaamheid en sturing. Ze respecteert grenzen en prikkelt voldoende om je aan het denken te zetten. Ze vult niet voor je in en dat sprak mij ontzettend aan.

Riny, trainer, Boertien Training

Wat heb je aan die kwaliteitscertificaten?

Omdat ik kwaliteit hoog in het vaandel heb staan, ben ik aangesloten bij de Europese organisatie voor coaches (European Mentoring and Coaching Council (EMCC)) en Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO). Ik voldoe aan hun kwaliteitseisen voor gecertificeerd Senior Practioner Coach en houd mij aan de ethische code en klachtenregeling. Hierin is o.a. geregeld dat ik integer en vertrouwelijk omga met alles wat in het coachingstraject aan de orde komt. Maar ook dat ik er alles aan doe om bij te blijven op mijn vakgebied om zo professioneel te handelen en jou de beste begeleiding te bieden. Mochten er ondanks alle zorgvuldigheid toch klachten zijn waar wij samen niet uit kunnen komen, dan kun je naar de klachtencommissie van de NOBCO. Dat heb ik gelukkig nog nooit meegemaakt, maar het is goed om te weten dat het kan. Als executive coach ben ik aangesloten bij de Vaksectie Executive Coaching van de NOBCO. Sinds 2017 zit ik in het bestuur van de vaksectie om deze specifieke beroepsgroep verder te professionaliseren en te profileren. Vanaf september 2020 ben ik Foundation Team Coach, als één van de eerste coaches die wereldwijd deze certificering behaald hebben.

Al deze kwalificaties moeten er natuurlijk uiteindelijk aan bijdragen dat jij gegarandeerd een succesvolle oplossing voor je problemen hebt. Eigenlijk probeer ik je hier al zo goed mogelijk te laten ervaren hoe een coachingstraject met mij eruit ziet. Die openheid en transparantie past bij mij. Zo werk ik aan blijvend resultaat, omdat je na afloop van de coaching zelf in staat bent om het in de toekomst anders te doen.

Neem gerust contact met mij op om hierover te sparren. De beste manier om te ontdekken hoe mijn manier van coachen voor jou werkt, is om een vrijblijvende mini-coaching-sessie af te spreken, nietwaar?!

logo NOBCO

Marianne heeft grote belangstelling voor verbetering en professionele verdieping van coachvaardigheden en weet het het beste in mensen naar boven te halen. Ze heeft brede kennis van psychologie en van diverse coachmethodieken. Het is een plezier om met elkaar inhoudelijke zaken uit te wisselen. Zij onderhoudt zorgvuldig haar contacten op een prettige en persoonlijke manier.

Madelon, coach

We hebben veel besproken in zeer korte tijd.

Ik heb duidelijk gekregen over WAT ik wilde bereiken en HOE ik dat het beste kon doen!

Ingrid, stafarts jeugdgezondheidszorg