EVEN KENNISMAKEN…

Het samenspel tussen jou en je team maakt het verschil tussen excelleren of voortkabbelen

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar mijn achtergrond, kennis en ervaring. Om je een beeld te schetsen vertel ik hier iets meer over mijn carrière en kantelpunten daarin.

Leidinggeven aan je voormalige collega’s is een uitdaging

Na mijn studie Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht ben ik begonnen als beleidsmedewerker bij de GGD Zuid-Limburg. Een prachtige kans. Hier kon ik alles wat ik geleerd had direct in de praktijk brengen. Al snel groeide ik door naar afdelingshoofd van het team waar ik deel van uit had gemaakt. Dat gaf een bijzondere dynamiek en heeft me veel geleerd over leidinggeven. Het valt namelijk niet mee om dan als ‘baas’ geaccepteerd te worden. Ik heb veel nadruk op eigenaarschap gelegd. Dat gaf deze hoogopgeleide professionals veel ruimte en verantwoordelijkheid om hun werk goed te doen en ook verantwoording af te leggen.

Bij een reorganisatie werd ik lid van het MT en verantwoordelijk voor de collectieve preventie in Oostelijk Zuid-Limburg. Hier heb ik nog meer ervaren hoe belangrijk het is om ruimte en vertrouwen te geven, zodat professionals hun werk kunnen doen. Vanwege krappe gemeentelijke financiering heb ik wel strakke kaders moeten stellen. Mijn ervaring was dat we er iedere keer wel uitkwamen: met de afdeling, maar ook met de wethouders. Ik heb geleerd om met veel verschillende stakeholders om te gaan en ook zelf verantwoordelijkheid te nemen als het even niet zo makkelijk ging.

Een boeiend kijkje in de keuken van anderen

Om mezelf te blijven uitdagen ben ik als organisatie-adviseur bij Berenschot gaan werken. Daar heb ik in de keuken van allerlei gezondheidszorg- en overheidsorganisaties mogen kijken. Ik merkte dat ‘het hebben van een plan’ niet genoeg is om veranderingen ook succesvol door te voeren.
Daarom ben ik me gaan verdiepen in de psychologische kant van verandering. Wat maakt dat mensen hun gedrag aanpassen? Hoe kun je ‘kwartjes’ laten vallen? Ik kijk daarom altijd naar de brede context en weet aan welke knoppen jij kan draaien om blijvend resultaat te behalen.

Mijn eigen bedrijf starten was de beste beslissing ooit

In 2003 ben voor mezelf begonnen omdat verandering voor mij een samenspel van gedrag en visie is. Als zelfstandig ondernemer kan ik een steeds een nieuwe mix maken van coaching en consultancy die ervoor zorgt dat jij de beste resultaten bereikt. Het geeft me voldoende flexibiliteit en uitdaging. Ik kan steeds verder ontwikkelen en vernieuwen. En ik heb ook voldoende tijd voor andere dingen dan werk.

Je kunt een beroep doen op mijn kennis en ervaring als manager, organisatie-adviseur en executive (team) coach. Door mijn brede ervaring in de non-profit (gezondheidszorg, welzijn, onderwijs en gemeentelijke overheid) weet ik in welk krachtenveld jij je beweegt en wie de stakeholders zijn.Omdat ik graag kwaliteit lever, heb ik mij laten certificeren door externen. Naar de Europese kwaliteitseisen van de NOBCO/EMCC ben ik Senior Practioner Coach© en werk ik met hun ethische code en klachtenregeling. Je weet zo dat ik respectvol en vertrouwelijk met je omga en zorgvuldig handel in het coachingstraject. Daar kun je op vertrouwen.

En o ja, ik ben een echte Bourgondiër (mét zachte G) en woon al 20 jaar met veel plezier, man en kinderen in Soest 😉
Als ik niet aan het werk ben, vind je mij buiten: in de bergen (skiën, wandelen, klimmen), op reis, op de golfbaan of geocachend in de natuur. Of ik bouw huizen voor Habitat for Humanity. Daarmee draag ik letterlijk mijn steentje bij om andere mensen ook een veilig (t)huis te bieden, zodat er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling.

Smaakt dit al naar meer?

Nu jij zoveel weet over mij, ben ik nieuwsgierig naar jouw situatie.
Hoe ben je geworden wie je nu bent?
Waar loop je tegenaan?
Waar wil je over 2 jaar staan?
Wat zijn jouw ambities of uitdagingen?
Laten we nader kennismaken bij een goede kop koffie of thee.
De beste manier om erachter te komen wat mijn coaching voor jou kan betekenen is om een vrijblijvende mini-coaching-sessie af te spreken, nietwaar?!

Gemiddelde waardering individuele coaching: 8,5
Gemiddelde waardering executive coaching: 8,4
Gemiddelde waardering teamcoaching: 8,2
logo EMCC Senior Practioner Coach
logo NOBCO