Als coach ben ik in staat om managers bewust te maken van een duurzame strategie en ethische vraagstukken in hun organisatie. Ook wanneer ze daar zelf niet zo mee bezig zijn. Geschoold in organisatie-ontwikkeling en veranderprocessen kan ik helpen organisaties te transformeren en dat is precies wat de maatschappij nu nodig heeft.

Dat is zo’n beetje de strekking van het interview dat ik heb gegeven voor het NOBCO E-Magazine COACH! (2021 #2). Ik spreek me daarbij ook uit over het belang van teams voor organisatie. Alleen met zeer goed functionerende teams kan een organisatie complexe vraagstukken in een snel veranderende omgeving het hoofd blijven bieden. Daarvoor heb je teams nodig die wendbaar zijn, goed samenwerken en alle deskundigheid van teamleden inzet. Hoe diverser samengesteld, hoe beter. Dat het niet zo makkelijk is om teams op zo’n manier te laten functioneren maak ik dagelijks mee in mijn werk als teamcoach.

Het betekent dat ik misschien wat anders te werk ga, dan je misschien zou verwachten. Maar je kunt ervan op aan dat ik daarbij samen met leidinggevende en teamleden op zoek ga naar wat het beste voor de organisatie en haar klanten is.

Lees het hele artikel (pag 4 en 5) hier.