Wat voor ervaringen heb jij met ‘online kampvuur’?

Kampvuur? Ja, coaching als kampvuur…
Een plek waar je aandacht en warmte vindt. Waar je bij elkaar komt om ervaringen te delen. Dit beeld kwam in me op toen ik vorige week ik – online – een lezing van Margriet Sitskoorn bijwoonde. Ze vertelde hoe belangrijk het is voor mensen om contact te hebben. Bij moeilijkheden zoeken mensen de ‘warmte’ van andere mensen op. Dat roept een gevoel van veiligheid en geborgenheid op. De fysieke warmte van het kampvuur heeft onze hersenen in de loop der eeuwen gelijkgesteld aan de ‘warmte’ van sociale verbondenheid tussen mensen.

Coaching heb ik eigenlijk altijd ‘live’ gedaan. En bij de eerste ‘lockdown’ stelden mijn klanten de afspraken liever uit. Coaching zonder elkaar in levende lijve te ontmoeten paste niet in het plaatje.
Schoorvoetend gaan mijn klanten nu steeds vaker over tot online ontmoetingen.

Tijdens mijn laatste coachingsessie – online – merkte ik het ook weer: dat intense gevoel van verbondenheid. Alsof er een onzichtbaar lijntje loopt tussen mij en de gecoachte. Margriet Sitskoorn vertelde dat bij werkelijk contact onze hersengolven synchroniseren. Misschien is dat wel het lijntje dat ik aanvoel… Via dit lijntje gaat er zoveel heen en weer… meer dan in woorden te vatten is. Meestal leidt het tot belangrijke inzichten. Zowel bij mij als bij de klant. Dat geeft veel voldoening voor ons allebei. En het kan dus ook ‘online’…

Dit zijn de momenten waarop de kwartjes vallen en ik soms het kraken van het brein kan horen 😉
Coaching is als een kampvuur. Anderhalf uur lang krijg je alle aandacht, voel je verbondenheid met iemand die er voor je is, met je meedenkt, je een spiegel voorhoudt, je laat groeien.

Ik vind het fijn om te merken dat er online net zoveel gebeurt tijdens de coaching dan tijdens fysieke ontmoetingen.
Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en tips. Geef een reactie hieronder!

 

Waar vind jij jouw ‘kampvuur’? En wat voor ervaringen heb jij met online ontmoetingen?

Met #50coaching beantwoord ik iedere week een vraag over coaching en persoonlijke ontwikkeling.
Ik nodig je uit om dit ook te doen en te delen. Gebruik de #50coaching, reageer op mijn bericht – hier of op social media – of tag mensen die hier iets over zouden kunnen zeggen. Heb jij een vraag die je beantwoord wil zien? Stuur me die dan gerust.
Ik ben benieuwd naar de inzichten die ons dat opleveren dit jaar.