Tja, daar vraag je me wat, Arjen…
Wat is mijn favoriete website of blog over coaching, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling?

Natuurlijk volg ik website en blogs regelmatig om nieuwe inzichten op te doen. Maar er is er niet één die ik zo kan aanwijzen als mijn favoriet. Vaak lees ik Engelstalige artikelen op Harvard Business Review over leiderschap, zelfmanagement en productiviteit. Met een gratis account kun je veel artikelen lezen.

Ik lees graag boeken. En regelmatig geef ik je een boekentip op mijn website en in mijn nieuwsbrief Exposé. Natuurlijk kijk ik ook graag korte video’s van TED. Maar meestal volg ik mensen een tijdje en absorbeer alles wat ik van ze kan leren 😉

Laatst keek ik een aflevering van Newsweek Better waarin Dorie Clark interessante mensen interviewt. Hieronder de nieuwste aflevering, waarin ze spreekt ze ruim 30 minuten met Marshall Goldsmith, een van de topcoaches in de wereld. En hij deelt op zijn website wel interessante inzichten over coaching en leiderschap, dus die is zeker het bezoeken waard!

Maar een paar afleveringen eerder had ze Steven Kotler over zijn nieuwste boek ‘The art of the impossible‘. Hij is expert op het gebied van persoonlijke effectiviteit en vertelde haar over de ROI van lezen/leren. Hij verwoordt precies wat ik zelf ook steeds merk. Met het lezen van blogs en artikelen doe ik meestal niet zoveel. Het is meer een korte kennismaking met iemand of een idee. Als het me aanspreekt duik ik er dieper op in en wil een boek lezen, een webinar volgen of zelfs een (korte) online training doen.

Zijn simpele rekensom is dat je met het lezen van blogs een relatief lage ‘return on investment’ hebt. Ga maar na: de schrijver stopt ongeveer 3 dagen van zijn of haar kennis in een blog, dat jij dan in ongeveer 3,5 minuut gelezen hebt. Maar als je zijn of haar boek leest kun je in 5 uur tijd ongeveer 15 jaar van gecondenseerde kennis opdoen. Lees anders zijn blog ‘Maximum brain leverage‘ op Forbes hierover even…

Zelf probeer ik de kennis die ik opdoe in opleidingen, trainingen, uit boeken en artikelen ook weer te verspreiden in mijn blogs, artikelen en online trainingen. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn 2-wekelijkse nieuwsbrief Exposé.

 

Wat is jouw favoriete website of blog? Laat het me hieronder weten!

Met #50coaching beantwoord ik iedere week een vraag over coaching en persoonlijke ontwikkeling.
Ik nodig je uit om dit ook te doen en te delen. Heb jij een vraag die je beantwoord wil zien? Stuur me die dan gerust.
Ik ben benieuwd naar de inzichten die ons dat oplevert dit jaar.

Dit was #8